Välkomna till min blogg

Vad roligt att just du har hittat hit. Jag hoppas att du ska kunna hitta något här som väcker din nyfikenhet. Jag har många olika intressen så säkert kommer du hitta något spännande här på denna blogg! Kontakta mig om du undrar något eller har några förslag på saker som jag skulle kunna blogga om. I detta inlägg tänkte jag skriva några ord om min livsfilosofi.

Min livsfilosofi

Någonstans har jag hört följande men jag vet inte exakt var:

Nuet är till för att vistas i, det förgångna är till för att försvinna och det som komma skall, det kommer.

Detta tycker jag är ett bra sätt att se på livet. Det finns himla många kloka saker som har sagts och internet är ett fantastiskt verktyg för att ta del av dem. Varje dag försöker jag hitta nya smarta saker som sagts och ta till mig av visdomen. Citatet ovan är bra på så många olika sätt. Jag ska förklara varför.

Att inte se sig om

Först och främst så fyller det ingen funktion att blicka bakåt hela tiden, om det inte är för att ta lärdom av det och tillämpa det på situationer i nuet. Man går lätt miste om det som sker här och nu om man hela tiden står med ena foten i det förflutna. Då är det bättre att fokusera på att vara i nuet. Det är ju där, i självaste nuet, som livet sker.

Att inte oroa sig över framtiden

På samma sätt som att det är oklokt att blicka bakåt alltför ofta och intensivt är det en lika dålig idé att hela tiden låta sig själv bli uppskrämd över saker som eventuellt kan komma att hända i framtiden. Det enda rimliga är att göra en uppskattning, en skiss av hur man tror att saker och ting kommer bli och sedan skapa en strategi och därefter följa den. Om den inte fungerar så får man helt enkelt uppdatera den.

Att leva i nuet och ständigt växa

Jag tror att det är viktigt att man hela tiden fortsätter att växa som människa. För att detta ska vara möjligt måste man vara närvarande. Om man inte är “med” och “där” så kan man inte utmana sig själv. Och om man inte kan utmana sig själv, så kan man inte heller ta sig utanför sin komfortzon.

Det är just där man vill vara. Eller kanske snarare, där man borde vilja vara. För utan nya situationer kan man inte växa och när man slutat växa är livet ganska trist.

Bloggen blir ett sätt för mig att ta mig utanför min komfortzon. Här kommer jag skriva om lite vad jag vill och interagera med mina läsare. Det är inte en helt lätt sak att göra. Detta att skriva om saker och sedan publicera det på internet. Det är många ögon som kommer se dessa mina ord. Men, som sagt, om man slutar växa är livet trist. Här och nu vill man vara. Exakt här och nu startar denna blogg.